VVCS: "Het dreigt beetje een zooitje te worden en dat is jammer"

3 april 2020, 14:09

De verdeeldheid in het Nederlandse voetbal wekt irritatie bij spelersvakbond VVCS. Clubs als Ajax, PSV en AZ willen het seizoen beëindigen, andere scharen zich achter de KNVB. "Het dreigt een beetje een zooitje te worden en dat is jammer", stelt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko vast.

"Iedereen wil duidelijkheid. Maar als alle clubs hun eigen mening gaan geven, wordt het een beetje een gekkenhuis", vervolgt Levchenko in gesprek met NU.nl. "Het is logisch dat clubs een eigen kijk op de gang van zaken hebben en dat mag ook, maar ik vind het heel vreemd dat ze dat nu allemaal apart naar buiten brengen. In andere landen wordt het wél centraal gehouden. Daar moeten we een voorbeeld aan nemen."

Overzicht: standpunt per club over restant Eredivisie

Iedereen snakt wel naar duidelijkheid. Mogelijk dat dit dinsdag komt, als de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie een call hebben met alle betrokken partijen. "Het zou mooi zijn als er snel harde afspraken gemaakt kunnen worden, maar dan moeten alle neuzen uiteindelijk wel dezelfde kant op staan. Want op deze manier kan het niet langer", aldus Levchenko.

[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365789/spelersraad-meeste-captains-staan-achter-knvb/,_blank,

Spelersraad: meeste captains staan achter KNVB]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen