Belgische competitiebaas: "Er kan geen probleem zijn voor UEFA"

Belgische competitiebaas: "Er kan geen probleem zijn voor UEFA"

3 april 2020 – De Belgische Pro League heeft vrijdagochtend contact gehad met de UEFA. Als het aan de competitie van België ligt, gaat de stekker uit het huidige seizoen. De UEFA kwam vervolgens met een brief, waarin het oproept tot solidariteit en tussen de regels door dreigt met consequenties voor de verdeling van Europese tickets. "Ik denk niet dat er een probleem kan zijn voor de UEFA", stelt Pro League-voorzitter Peter Croonen."Ik was voor deels wel verbaasd toen ik het persbericht van de UEFA las", zegt Croonen tegen Sporza. "Natuurlijk heeft de UEFA een perspectief, zoals ook wij ons perspectief hebben. Wij hebben die beslissing unaniem genomen, in de overtuiging dat het de beste beslissing was, met een absolute prioriteit voor de volksgezondheid."

Lees meer: 'CL- en EL-tickets in gevaar bij vroegtijdig stoppen van competitie'

Volgens Croonen zit er een verschil tussen solidariteit en uniformiteit. "Solidariteit kan nooit uniformiteit betekenen. Perspectieven zijn overal anders en de ene situatie is de andere niet. Kijk maar naar Wit-Rusland, waar ze gewoon door voetballen", geeft de preses aan. "Wij hebben aangegeven dat we op geen enkele manier niét solidair willen zijn met beslissingen van de UEFA. Als er gevoetbald wordt in juli en augustus zal dat ook consequenties hebben voor onze kalender. Dat beseffen we en dat is op zich geen probleem. Die solidariteit zal er zijn."

Bekijk ook: Belgische Pro League wil de competitie niet meer afmaken

In het communiqué sprak de UEFA met spierballentaal. "Ik denk dat ze vanochtend wel vijf keer gezegd hebben dat het geen dreigement is. Wanneer er in een land een consensus is over de verdeling van de Europese tickets en wanneer dat sportief aanvaard wordt door de verschillende ploegen, dan denk ik niet dat dat een probleem kan zijn voor de UEFA."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020