Eén punt uit twintig wedstrijden en Achilles'29 degradeert niet

Eén punt uit twintig wedstrijden en Achilles'29 degradeert niet

3 april 2020 – Met één punt uit twintig wedstrijden blijft Achilles '29 (op archiefbeeld) toch in de Hoofdklasse. De voormalig betaaldvoetbalclub profiteert van het besluit om het amateurseizoen nietig te verklaren. Daarmee wordt vierde degradatie op rij voorkomen. In Groesbeek spreken ze van een cadeautje, nadat het jarenlang ellende is geweest.Het mislukte avontuur in de Eerste Divisie leverde Achilles een miljoenenschuld op. Het resulteerde in allerlei ellende, waarin niets de club bespaard bleef. Na een ruzie met familie Derks - voorheen de drijvende kracht achter de club - werd het kookpunt bereikt. Als eigenaar van het complex gooide de familie het onderkomen van Achilles op slot. De club werd daarmee zelfs even dakloos. Inmiddels heeft de vereniging onderdak gevonden bij dorpsgenoot Germania.

Lees ook: ambitieus RBC mist promotie: "Schandalig, echt schandalig"

"Achteraf bezien is dat het beste wat de club kon overkomen", zegt voorzitter Pjotr van der Horst tegen de NOS. "Er is op bepaalde voet geleefd en dat was totaal onmogelijk. Het geld was altijd onderweg, maar was er nooit. Maar zij zullen daar anders over denken, hoor." Dat een vierde degradatie op rij Achilles bespaard blijft, ziet de preses als een opsteker. "Maar het is natuurlijk wel een vreemde opsteker in de huidige situatie. Het pakt voor ons toevallig goed uit, maar ik heb wel echt ook medelijden met de club die bovenaan staat."

Zo kan Achilles in de Hoofdklasse werken aan stabilisatie van de club en wellicht de weg omhoog weer vinden. De bedoeling is een stabiele hoofdklasser worden. "De rust is weergekeerd. Het gaat weer over voetbal, in plaats van over rechtszaken en dat soort dingen", stelt Van der Horst vast.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020