'Groots gebaar' van AZ: "Het kan ze veel geld schelen"

'Groots gebaar' van AZ: "Het kan ze veel geld schelen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 april 2020 – De wens van AZ om het seizoen te stoppen, zorgt voor lof. Theo Janssen noemt het 'een groots gebaar' van de Alkmaarders. Het elftal van Arne Slot was juist volop in de race in voor de titel. "Daarmee geven ze aan dat er belangrijkere zaken in de wereld zijn dan voetbal", zegt Janssen.

"En natuurlijk is dat ook zo. Maar het kan AZ veel geld schelen", vervolgt Janssen tegenover de NOS. "Als voetbaldier zou ik het begrijpen als AZ zou zeggen: we willen door en strijden om de titel. Gelijk in punten met Ajax en de finish in zicht... Dan wil je er toch vol voor gaan?"

Bij het beëindigen van dit seizoen, kan het betekenen dat Ajax als nummer één zich direct plaatst voor de Champions League en AZ de voorrondes ingaat. "Een kampioen hoeft er van mij niet worden aangewezen. Wel vind ik dat het prijzengeld, met onder meer de televisiegelden, op een hoop moet worden gegooid en eerlijker moet worden verdeeld. Het is logisch dat Ajax recht heeft op meer dan bijvoorbeeld FC Emmen, maar laten we de marges wat kleiner maken."

Daarnaast vindt Janssen dat RKC Waalwijk en ADO Den Haag niet direct mogen degraderen. "Moeilijk onderwerp hoor, maar ik denk dat je de Eredivisie moet uitbreiden met Cambuur en De Graafschap. Zij blij, RKC en ADO blij. Kortom, iedereen blij en geen scheve gezichten."

gerelateerd