Gisteren gemist: ophef over Eredivisie-toekomst, Tobiasen tekent

Gisteren gemist: ophef over Eredivisie-toekomst, Tobiasen tekent

3 april 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 2 april.Einde Eredivisie nabij: AZ en PSV willen net als Ajax stoppen
AZ en PSV hebben zich geschaard achter de wens van Ajax om per direct een punt te zetten achter de Eredivisie. De Amsterdammers lieten woensdag duidelijk blijken geen heil meer te zien in het vervolgen van de Nederlandse competitie en krijgen vandaag (donderdag) bijval van de concurrentie uit Alkmaar en Eindhoven. Ook zij gaven de KNVB het advies om per heden te stoppen.

'CL- en EL-tickets in gevaar bij vroegtijdig stoppen van competitie'
De UEFA overweegt om stappen te ondernemen tegen competities die voortijdig stoppen. De voetbalbond heeft in een brief laten weten dat een voortijdig einde van binnenlandse competities gevolgen kan hebben voor deelname aan de Champions- en Europa League. Tickets daarvoor worden gegeven op basis van afgeronde competities en dat is dus niet aan de hand als er voortijdig wordt gestopt. Dat is een flinke stok achter de deur om door te spelen. 

Almere City FC schuift interim Tobiasen door als hoofdcoach
Ole Tobiasen staat ook na dit seizoen nog aan het roer bij Almere City FC. De 44-jarige oefenmeester was dit voetbaljaar voor de tweede achtereenvolgende keer als interim actief bij de Eerste Divisie-club, maar krijgt nu definitief het vertrouwen. Hij tekent een contract voor één seizoen en start volgend seizoen als permanente eindverantwoordelijke.

Feyenoord: Eredivisie stoppen vooralsnog te voorbarig
Feyenoord laat zich officieel toch nog niet uit over hun voorkeur of de Eredivisie nog afgemaakt moet worden of niet. In de media verschenen berichten dat ook de Rotterdammers zouden pleiten om direct te stoppen, maar dat blijkt voorbarig. Er is volgens hen meer tijd nodig om tot een goed besluit te komen. 'Feyenoord heeft er begrip voor dat de KNVB vandaag (donderdag) geen besluit heeft genomen over het wel of niet voortijdig beëindigen van de competitie'.

Vormer snapt de Belgische bond: "Juiste beslissing"
Helemaal officieel is het nog niet, maar dat Club Brugge benoemd wordt tot kampioen van België, is nog slechts een kwestie van tijd. Ruud Vormer snapt de keuze van de Belgische competitie om niet verder te willen spelen, hetgeen wat alleen nog maar gevolgd hoeft te worden door de Belgische voetbalbond. "Het kwam natuurlijk een beetje onverwachts nu, maar we hebben het wel dik verdiend." De UEFA was overigens niet blij met het besluit.

'Hevig statement Ajax zorgt voor wrevel bij andere Eredivisieclubs'
FOX Sports betaalt het laatste deel van de tv-gelden 'gewoon' uit als de Eredivisie door overmacht wordt stilgelegd. Maar mogelijk niet als clubs zelf het bijltje er op voorhand bij neerleggen. Zodoende heeft de tirade van Marc Overmars veel kwaad bloed gezet bij zijn collega's in de Eredivisie, opvallend genoeg óók bij AZ en PSV, die wel dezelfde mening hadden.

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020