'Hevig statement Ajax zorgt voor wrevel bij andere clubs'

'Hevig statement Ajax zorgt voor wrevel bij andere clubs'

2 april 2020 – FOX Sports betaalt het laatste deel van de tv-gelden 'gewoon' uit als de Eredivisie door overmacht wordt stilgelegd. Maar mogelijk niet als clubs zelf het bijltje er op voorhand bij neerleggen. Zodoende heeft de tirade van Marc Overmars veel kwaad bloed gezet bij zijn collega's in de Eredivisie, opvallend genoeg óók bij AZ en PSV, die wel dezelfde mening hadden.Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Volgens de ochtendkrant willen de clubs pas een streep onder het seizoen zetten, als er duidelijkheid is. Onder andere vanwege de te betalen tv-gelden door FOX Sports. 'Hoe denkt de rechtenhouder er straks over als niet de overheid maar de clubs zélf alvast een punt achter het huidige seizoen zetten, zeker als later onverhoopt mocht blijken dat er in andere landen nog gewoon kon worden gevoetbald?', vraagt het AD zich af. Tegenover Voetbal International laat woordvoerder Maarten van Rooijen zich daar niet over uit, wel staat FOX Sports achter de keuze om voorlopig de vergadering van dinsdagavond af te wachten. De voorkeur van de UEFA is sowieso om te wachten, omdat het makkelijker is voor de regelgeving als alle competities hetzelfde traject volgen.

Lees ookEinde Eredivisie nabij: AZ en PSV willen net als Ajax stoppen 

Dat Ajax openlijk en in niet mis te verstane woorden afstand nam van het idee om na 30 juni verder te spelen, zorgde voor wrevel bij de andere Eredivisie-clubs. Dat zat hem volgens de ochtendkrant niet zozeer in de mening, maar veel meer in de toon en timing. 'Het feit dat Overmars zijn standpunt al voor de vergadering publiekelijk en met veel kracht uiteenzette, was volgens de andere clubs 'bijzonder onverstandig' omdat nog lang niet zeker is wat de gevolgen zijn van per direct stoppen.'

Feyenoord liet haar onvrede blijken bij monde van algemeen directeur Mark Koevermans en voor de telefonische vergadering donderdagmiddag werd Edwin van der Sar op het matje geroepen voor de uitspraken van collega Overmars. KNVB-directeur Eric Gudde liet juist weten dat clubs niet op eigen houtje moesten gaan handelen en dat deed Ajax dus wel. Mogelijk om zelf de credits van het statement te krijgen, terwijl over het de belangen van kleinere clubs heenging. Solidariteit is op dit moment nog heel erg belangrijk en die is er vanuit Amsterdam te weinig in de ogen van de andere clubs. Pas als alle gevolgen duidelijk zijn, zou er een streep door de Eredivisie kunnen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020