Almere City FC schuift interim Tobiasen door als hoofdcoach

Almere City FC schuift interim Tobiasen door als hoofdcoach

2 april 2020 – Ole Tobiasen staat ook na dit seizoen nog aan het roer bij Almere City FC. De 44-jarige oefenmeester was dit voetbaljaar voor de tweede achtereenvolgende keer als interim actief bij de Eerste Divisie-club, maar krijgt nu definitief het vertrouwen. Hij tekent een contract voor één seizoen en start volgend seizoen als permanente eindverantwoordelijke.Dat laat de club weten via de officiële kanalen. "Ik heb het hier bij Almere City FC goed naar mijn zin en ik ben blij met deze kans", vertelt Tobiasen op de club. "Het is fijn om komend seizoen vanaf dag één als hoofdcoach voor de groep te staan. Dat biedt mij de mogelijkheid om mijn visie verder uit te werken. We hebben met de club al mooie stappen gezet en willen ieder jaar beter worden. Dat moet terug te zien zijn op het veld en op de ranglijst. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met elkaar ook de volgende stap kunnen zetten."

Vorig seizoen won Tobiasen na het vertrek van Michele Santoni een periodetitel met Almere City, maar kon de ploeg in de play-offs uiteindelijk niet naar de Eredivisie loodsen. Robert Molenaar kreeg vervolgens het vertrouwen, maar na diens ontslag dit seizoen kreeg de Deen opnieuw het vertrouwen als interim-coach en maakte het met prima prestaties wederom waar, met zeven zeges en een gelijkspel uit dertien duels.

"Het voelt heel goed om Ole langer aan onze club te binden. Inmiddels heeft hij zich gedurende twee turbulente seizoenen meer dan waargemaakt en is hij voor ons de man die Almere City FC daadwerkelijk richting Eredivisie kan dirigeren", stelt algemeen directeur Jahn Bles. "Daarnaast is Ole een hele fijne en sociale persoonlijkheid, die prima past bij de kernwaarden en omgangsvormen binnen onze club."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020