Heerenveen, Willem II, Heracles en Twente overwegen doorspelen

Heerenveen, Willem II, Heracles en Twente overwegen doorspelen

2 april 2020 – SC Heerenveen, Willem II, Heracles Almelo en FC Twente staan ervoor open om het seizoen wél af te maken, onder bepaalde voorwaarden. In tegenstelling tot Ajax, PSV en AZ hebben de Eredivisie-clubs de deur nog niet dichtgegooid voor de rest van dit seizoen. "Je moet het proberen en daar sta ik achter. Als het straks hartje zomer is en we kunnen gezondheid-technisch gezien voetballen, dan moet je het ook niet laten", aldus Cees Roozemond.Dat vertelt hij tegenover Omrop Fryslân. Roozemond denkt dat er niet meer gevoetbald wordt, maar als de gezondheid het toelaat, moet het wel worden geprobeerd. "Welke optie we ook nemen, we moeten afwachten wat we vanaf 28 april weer horen. Maar als je mijn persoonlijke mening vraagt, acht ik die kans klein. We zitten in een dramatische situatie, dan moet je je serieus afvragen of het kan", vraagt hij zich hardop af.

Lees ook: Einde Eredivisie nabij: AZ en PSV willen net als Ajax stoppen

Martin van Geel, algemeen directeur van Willem II, sluit zich aan bij Roozemond. "Gezondheid staat voorop. Maar als we dan weer veilig kunnen voetballen, gaan we ervoor", zei hij tegenover het Brabants Dagblad. Tegenover TC/Tubantia laten de aanvoerders van FC Twente (Peet Bijen) en Heracles Almelo (Robin Pröpper) weten er nog voor open te staan om te voetballen, mits de veiligheid het toestaat. Net als Bram van Polen herkennen zij zich niet in het artikel in De Telegraaf, waarin werd gesteld dat de captains willen dat er niet doorgespeeld wordt.

Wél stoppen
Eerder lieten RKC Waalwijk, PEC Zwolle en Fortuna Sittard weten liever niet meer te willen spelen, net als Ajax, AZ en PSV. FC Groningen heeft de spelers rust gegeven met het oog op het volmaken van het seizoen en is dus nog wel bereid om te voetballen dit seizoen

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020