Feyenoord: Eredivisie stoppen vooralsnog te voorbarig

Feyenoord: Eredivisie stoppen vooralsnog te voorbarig

2 april 2020 – Feyenoord laat zich officieel toch nog niet uit over hun voorkeur of de Eredivisie nog afgemaakt moet worden of niet. In de media verschenen berichten dat ook de Rotterdammers zouden pleiten om direct te stoppen, maar dat blijkt voorbarig. Er is volgens hen meer tijd nodig om tot een goed besluit te komen. 'Feyenoord heeft er begrip voor dat de KNVB vandaag (donderdag) geen besluit heeft genomen over het wel of niet voortijdig beëindigen van de competitie'.Dat laten de Rotterdammers weten op de clubsite. Feyenoord wacht de uitnodiging van de KNVB af om volgende week dinsdag de scenario's te bespreken, waarbij de Rotterdammers wel benadrukken dat het uitspelen van de competitie alleen kan als het RIVM en de overheid hebben ingestemd. "Sommige clubs wilden vandaag de stekker er al uit trekken. Ook voor ons is het uiteraard een reële optie dat de competitie uiteindelijk niet wordt uitgespeeld", stelt algemeen directeur Mark Koevermans. Voor een definitief oordeel is het volgens hem echter nog te vroeg.

Net als in veel andere Europese competities wordt er nog gewacht op uitsluitsel en dat snapt Koevermans. "Een niet afgemaakte competitie is voor iedereen immers sportief zeer onbevredigend, voor zowel spelers als supporters. Bovendien is de financiële impact voor clubs groot, wanneer je er een streep onder zet. Dus laten we onszelf de tijd gunnen zaken goed op een rij te zetten", aldus de directeur.

Samen optrekken
Volgens Koevermans zou het goed zijn als de Eredivisie-clubs samen optrekken en hij snapt dan ook niet dat veel clubs op eigen houtje hun voorkeur al naar buiten hebben gebracht. "Dat is misschien goed voor de eigen pr maar niet goed voor de uitstraling van het voetbal als geheel. In deze toch al verwarrende tijden, moet je eenheid met alle clubs uitstralen en zoeken naar een gezamenlijke oplossing", stelt Koevermans, die vindt dat clubs samen moeten optrekken.

Financieel heeft Feyenoord het zwaar, maar door het goed gevoerde beleid van de laatste jaren kan het deze coronacrisis vooralsnog wel aan. Toch zou het financieel uitkomst kunnen bieden als er nog hervat gaat worden in de zomervakantie. "Nogmaals: mits verantwoord! We gaan echt geen risico's nemen of iets doen tegen de adviezen in van het RIVM. Maar feit is dat niemand nu weet hoe de situatie bijvoorbeeld in de loop van juni of juli is. Laat ons dus rustig de ontwikkelingen de komende weken afwachten. Definitief een streep onder het seizoen zetten, kan over een paar weken altijd nog", aldus Koevermans.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020