Gerbrands: "Doorspelen op geen enkele manier te verantwoorden"

Gerbrands: "Doorspelen op geen enkele manier te verantwoorden"

2 april 2020 – De Nederlandse topclubs hebben een fors en duidelijk statement naar buiten gebracht: speel niet verder in de huidige Eredivisie dit seizoen. In navolging van Ajax spreken nu ook AZ en PSV duidelijke taal. "Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden uit te spelen", aldus PSV's algemeen directeur Toon Gerbrands.Dat vertelt hij op de clubsite van de Eindhovenaren. "Ten eerste omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zitten in de regio die het hardste getroffen is. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Dan heeft voetbal geen prioriteit meer", aldus Gerbrands. "Daarnaast zijn we van mening dat het doorspelen in de zomer, zoals de UEFA gisteren heeft voorgesteld, niet haalbaar is. Wat doen we dan bijvoorbeeld met spelers die tot en met 30 juni onder contract staan? En zo zijn er nog wel meer niet te beantwoorden vraagstukken."

Lees ook: AZ, PSV en Feyenoord volgen Ajax: stop direct met de Eredivisie

Volgens Gerbrands zijn alle opties zorgvuldig afgewogen, maar is het idee van de UEFA om door te spelen onverstandig. "Onze conclusie hebben we middels een advies aan de voetbalbond duidelijk gemaakt en we hopen dat ze er opvolging aan geven", aldus de bestuurder, die veel clubs in de Eredivisie om zich heen heeft verzameld. Onder andere ook PEC Zwolle, Fortuna Sittard en ADO Den Haag lieten al weten te willen stoppen. 

AZ wil ook stoppen
Ook in Alkmaar spreekt algemeen directeur Robert Eenhoorn, die wel erkent dat het een lastige beslissing zal zijn, duidelijke taal. "Wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020