Einde Eredivisie nabij: AZ en PSV willen net als Ajax stoppen

Einde Eredivisie nabij: AZ en PSV willen net als Ajax stoppen

2 april 2020 – AZ en PSV hebben zich geschaard achter de wens van Ajax om per direct een punt te zetten achter de Eredivisie. De Amsterdammers lieten woensdag duidelijk blijken geen heil meer te zien in het vervolgen van de Nederlandse competitie en krijgen vandaag (donderdag) bijval van de concurrentie uit Alkmaar en Eindhoven. Ook zij gaven de KNVB het advies om per heden te stoppen.Eerder op de dag hadden AZ en PSV telefonisch contact met Ajax, waarin ze aangaven dat ze het eens waren met de harde woorden van Marc Overmars. De directeur voetbalzaken vindt dat de KNVB zich te veel verstopt achter de UEFA en zelf een knoop moet doorhakken. Inmiddels heeft de clubleiding van AZ en PSV die mening ook gedeeld met de Nederlandse voetbalbond.

Lees ook: Ajax wil dat Eredivisie stopt: "KNVB verschuilt zich achter UEFA"

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, liet eerder al weten dat hij hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt. Daarbij heeft stoppen de voorkeur, vooral omdat er dan in elk geval beleid kan worden gemaakt op datgene wat er aan de hand. Zolang het onduidelijk is wat er gaat gebeuren, is het voor clubs vrijwel onmogelijk om plannen te maken.

Ook AZ's algemeen directeur Robert Eenhoorn is op de clubsite uiterst duidelijk. "Wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen." PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk kwamen eerder tot dezelfde conclusie.

Vermoedelijk komt er op z'n vroegst pas dinsdag duidelijkheid over de twee scenario's voor de Eredivisie: dan gaat de KNVB met alle betrokken partijen om tafel over het vervolg van de competities. Diverse clubs hebben nu al laten weten gezien alle ontwikkelingen in de maatschappij, het onverantwoord vinden om door te voetballen. 


gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020