FC Groningen geeft de eerste selectie enkele weken rust

FC Groningen geeft de eerste selectie enkele weken rust

2 april 2020 – FC Groningen gaat uit van het scenario dat er nog wel gevoetbald gaat worden dit seizoen. Bij veel andere clubs is er vooral veel kritiek gekomen op het voornemen om de competitie nog af te maken, maar in het hoge noorden hebben ze zich voorbereid op de plannen van de KNVB. De eerste selectie krijgt zodoende de komende weken vrij, ook met het oog op volgend seizoen.

Dat schrijft de club op haar website. 'De directie van FC Groningen heeft samen met de technische staf besproken hoe de komende periode van de eerste selectie eruit zal zien nu er voor 1 juni zeker niet gevoetbald gaat worden', staat in het statement. De schema's zijn aangepast op het feit dat er pas op z'n vroegst daarna weer afgetrapt gaat worden. Daarom worden de programma's geminimaliseerd en krijgen de spelers 2,5 week vrij van activiteiten. Geen vakantie, wel lichamelijke rust. 

Lees ookForse kritiek op de KNVB: "Voorbij aan de maatschappij"

Op die manier hoopt FC Groningen de spelers fit te houden, ook met het oog op komende zomer, waarin er mogelijk maar een hele korte zomerstop zal zijn. "Een voetballichaam heeft ook een periode van rust nodig", licht technisch directeur Mark-Jan Fledderus toe, die benadrukt dat FC Groningen dit seizoen nog graag wil voetballen, als het wordt toegestaan door de overheid en RIVM. 

gerelateerd