FOX vindt streep door Eredivisie onverstandig: "Ik zou wachten"

FOX vindt streep door Eredivisie onverstandig: "Ik zou wachten"

2 april 2020 – Het is volgens FOX Sports nog te vroeg om definitief een streep te zetten door het restant van de Eredivisie. Voor de zender zou het uiteraard positief zijn als er weer gevoetbald gaat worden, maar dat is hoogst onzeker. Frank Rutten, vice-president van FOX Sports Europa en Afrika, opteert voor het uitstel van een beslissing.Of FOX Sports de Eredivisie gaat betalen voor de rechten van de Eredivisie-duels van deze periode die niet doorgaan, is niet duidelijk. "Ik zeg niets inhoudelijks over ons contract met de Eredivisie", reageert Rutten in De Telegraaf. "In de media heb ik gelezen dat wij het laatste gedeelte van het televisiegeld sowieso zouden overmaken, maar die mededeling is niet officieel vanuit FOX gecommuniceerd en is niet voor onze rekening."

Ajax-directeur Marc Overmars zei woensdag dat hij hoopt dat de Eredivisie niet meer wordt afgemaakt. "Een week geleden konden we nog geen drie weken overzien en nu zouden we ineens een beslissing moeten nemen over een periode van drie maanden. Als de overheid of het RIVM zodanig beslist dan leggen wij ons daar uiteraard bij neer. Anders zou ik wachten. Er zijn meer evenementen gepland na 1 juni, die nog niet zijn afgelast. Waarom nu beslissen?", vraagt hij zich af.

Rutten hoopt niet alleen voor FOX, maar ook voor de fans dat er nog gevoetbald gaat worden. "Het is ook in het belang van de fans om eventueel door te spelen. Polls in Duitsland laten zien dat driekwart van de fans willen dat de Bundesliga wordt uitgespeeld."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020