Levchenko: "Gezondheid moet gegarandeerd worden"

Levchenko: "Gezondheid moet gegarandeerd worden"

2 april 2020 – Er wordt donderdagmiddag door de VVCS overleg gevoerd met de aanvoerders van alle Nederlandse profclubs. Onderwerp van gesprek is uiteraard het coronavirus en de gevolgen voor de competities in Nederland. Voorzitter Evgeniy Levchenko twijfelt of de spelers het zien zitten om eventueel in de zomer de competities af te maken."Wij zitten vanmiddag met de aanvoerders van alle clubs, hopelijk kunnen we daarna met een collectief standpunt komen. Maar de belangen zijn voor elke club anders, dus ik verwacht pittige discussies", vertelt Levchenko aan de NOS. "Het RIVM en de KNVB moeten de volledige gezondheid van de spelers kunnen garanderen. Als er spelers zijn die er een minder goed gevoel bij hebben, moet je zoeken naar een andere oplossing."

De KNVB liet woensdag weten dat UEFA wil dat de competities op 3 augustus zijn afgerond. "Dat is haalbaar, mits het coronavirus onder controle komt. Want ik vind het nog steeds gek dat je moet gaan spelen als er nog mensen met het virus rondlopen. Bovendien moet je ook kijken naar de periode daarna", zegt Levchenko.

De oud-middenvelder doelt daarmee op de vakanties van de spelers. Die moeten na het afronden van de competities nog plaatsvinden. "Je kunt deze periode niet zien als vakantie. Het lijkt me vrij logisch dat je na 3 augustus tijd inbouwt voor vakantie. Je kunt niet zomaar na twee, drie weken beginnen met een nieuw seizoen. Dat wordt vrij lastig en ik ben benieuwd hoe de UEFA en FIFA daar over denken."

Wat voor hem ook zorgelijk is, zijn de voetballers uit de Eerste Divisie. "Heel veel spelers in de Eerste Divisie verdienen minder dan 25.000 euro per jaar. Het is voor ons absoluut prioriteit om hen een goede toekomst te bieden, zodat ze professioneel kunnen blijven voetballen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020