De Graafschap-preses Mos: "Wat als een speler dood neervalt?"

2 april 2020, 13:42

Het is volgens Martin Mos, voorzitter van De Graafschap, volstrekt onverantwoord om dit seizoen nog af te maken. De preses van de nummer twee van de Eerste Divisie vindt dat de competitie definitief gestaakt moeten worden.

De kans bestaat dat De Graafschap samen met SC Cambuur promoveert als er niet meer gespeeld wordt, aangezien die twee teams op promotieplaatsen staan. "Als dat het geval is, dan is dat zo", reageert Mos in De Gelderlander. "In deze tijd moet je met elke beslissing vrede hebben. Als er maar snel duidelijkheid komt. De bond laat clubs nu ontiegelijk bungelen. Ik vind het te zot voor woorden dat het uitspelen van de competities nog een optie is."

Als er wel weer gevoetbald gaat worden, kunnen de problemen volgens Mos nog veel groter worden. "Wat als je in juni gaat voetballen en er drie spelers ziek worden? Wat als een voetballer dood neervalt? Juist, dan roepen we met z'n allen dat er fouten zijn gemaakt. Wat gaat de KNVB dan doen? Geen idee, daar is dan niet over nagedacht. En wat als een al verkochte speler geblesseerd raakt? Wat gebeurt er met de claims die clubs gaan indienen? Hoe zit het met contracten? Er zitten zoveel haken en ogen aan het seizoen afmaken. Ongelooflijk hoe er nu met het product voetbal wordt omgesprongen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen