Belgische Pro League wil de competitie niet meer afmaken

Belgische Pro League wil de competitie niet meer afmaken

2 april 2020 – In België is er duidelijkheid onderweg over de Jupiler Pro League, de hoogste divisie van onze Zuiderburen. De leiding van de competitie wil de competitie stoppen vanwege het coronavirus. Dat betekent dat Club Brugge dan officieel de kampioen is. Er moest in de Pro League nog één reguliere speelronde worden afgewerkt, maar die gaat er niet komen.De leiding van de Pro League heeft donderdag de aanbeveling gedaan dat er niet meer gevoetbald mag worden in de Belgische competitie. Volgende week wordt duidelijk of de Raad van Bestuur akkoord gaat met dat voorstel. Als dat gebeurt, dan is de competitie per direct gestopt. Dat weten Het Nieuwsblad en Sporza te melden.

Er zouden eigenlijk naast de laatste speelronde ook play-offs plaatsvinden, maar dat gaat niet meer door. Club Brugge sluit het seizoen daardoor af als landskampioen. De huidige eindstand wordt de eindstand, als de Raad van Bestuur akkoord gaat. Een commissie zal zich vermoedelijk nog wel gaan buigen over de verdeling van de Europese tickets.

AA Gent staat op dit moment op een Champions League-voorrondeplaats. Charleroi, Antwerp en Standard zouden volgens de huidige stand naar de voorrondes van de Europa League-gaan. Antwerp kan zich nog direct plaatsen voor de groepsfase indien het de bekerfinale wint tegen Club. Die wedstrijd zou wel nog kunnen plaatsvinden voor 30 juni, hoopt men in België.

Er zal geen enkele club degraderen uit het hoogste niveau. Daardoor zal de competitie komend seizoen achttien teams tellen, inclusief Beerschot en OH Leuven. Die teams staan bovenaan op het tweede niveau en zullen dus promoveren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020