Grote kritiek op Engelse clubs: "Het is moreel verkeerd"

Grote kritiek op Engelse clubs: "Het is moreel verkeerd"

2 april 2020 – Er is in Engeland onrust ontstaan rondom de Premier League. De Engelse topcompetitie is in eigen land in opspraak geraakt vanwege het feit dat meerdere clubs zich bij de overheid hebben aangemeld voor het banenbehoudprogramma. Dat programma is georganiseerd om werknemers die minder kunnen werken door de crisis, toch bij bedrijven in dienst te laten blijven.De overheid neemt dan tachtig procent van het loon over. De regeling is vergelijkbaar met de werktijdverkorting die we in Nederland kennen. Dat juist Premier League-clubs hier een beroep op doen, is in Engeland in het verkeerde keelgat geschoten. Tottenham Hotspur, Newcastle United en Norwich City hebben zich al aangemeld bij de overheid om te voorkomen dat er personeel wordt ontslagen.

Dat Engelse clubs, die miljoenen uitgeven aan salarissen van topspelers, dat aanvragen is belachelijk volgens parlementslid Julian Knight. "Het is moreel verkeerd", laat hij weten aan de BBC. "Dit is niet waar het programma voor is ontworpen. Waar ik aanstoot aan neem, is dat ik voetballers zie die grote sommen geld krijgen terwijl ze daarvoor voor een deel afhankelijk zijn van de belastingbetalers. Ik vind dit moreel verkeerd en niet waar de technische werkloosheid van de regering voor bedoeld is. Waarom kunnen die clubs medewerkers die niet met het sportieve te maken hebben geen honderd procent blijven betalen, door met geld van de ene kant van hun business de andere te bekostigen? Dit is gekkenwerk en helpt het imago van het voetbal niet."

Vanuit de Engelse competitie hebben er nog geen geluiden geklonken dat er vanuit spelersgroepen delen van hun salaris wordt afgestaan om het kantoorpersoneel in dienst te houden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020