Spoorboekje: voortgang competities, FC Transfervrij en Future XI

3 april 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 3 april.

Nieuws

Toekomst Eredivisie

Er kwam gisteren (donderdag) heel veel naar buiten over de toekomst van de Eredivisie. Ajax sprak zich uit op een toon die de anderen niet beviel, maar AZ en PSV [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365764/az-en-psv-scharen-zich-achter-ajax-stop-direct-met-de-eredivisie/,_blank,waren het wel met de Amsterdammers] eens. Ook de UEFA deed [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365779/cl-en-el-tickets-in-gevaar-bij-vroegtijdig-stoppen-van-competitie/,_blank,haar zegje], door te dreigen met het weigeren van Champions en Europa League-tickets. Ook de rol van FOX Sports wordt heel belangrijk: wat gaan zij doen met de tv-gelden?! Dinsdag komt er een belangrijke call, vandaag weer diverse updates.

Specials

FC Transfervrij Ajax: Trabelsi, Grygera, Babel, Younes en Viergever

Het is 1 april geweest en dat betekent dat de formele ontslagbrieven allemaal de deur uit zijn. Ook aan het einde van dit seizoen zullen diverse (grote) spelers uit hun contract lopen, zoals elke zomer. Het leverde al talloze mooie 'gratis' transfers op. FCUpdate.nl zet per club een 'FC Transfervrij' op een rijtje van de 'beste' elf voetballers die transfervrij de deur uit zijn gelopen sinds de eeuwwisseling. In deel 1: Ajax (opstelling: 5-3-2).

Future XI: elf Eerste Divisie-talenten om in de gaten te houden 

Ruud van Nistelrooij, Dries Mertens en Nacer Chadli. Zomaar een greep uit de vele spelers die in de Eerste Divisie hun eerste stappen in het profvoetbal hebben gezet. Wie treden in hun voetsporen? FCUpdate.nl heeft een elftal samengesteld van talenten die een mooie toekomst voor zich hebben. Alleen spelers die jonger dan 23 jaar zijn, niet bij een beloftenteam spelen en niet worden gehuurd zijn in het team opgenomen. 

Voetbal op tv

18.30 uur: Classic Match Ajax - FC Twente (2010/2011), FOX Sports 1, flashback

20.30 uur: DOC: The Beckham Effect, FOX Sports 1, documentaire

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen