Van Dijk: "De realiteit is dat het een gekke periode is"

Van Dijk: "De realiteit is dat het een gekke periode is"

2 april 2020 – Net als alle andere profvoetballers zit ook Virgil van Dijk momenteel thuis. De verdediger van Liverpool kan door het coronavirus niet op het trainingsveld verschijnen en weet niet wanneer er een einde komt een de voetballoze periode. Ondertussen probeert hij er thuis het beste van te maken."Het is een 'crazy' periode", vertelt Van Dijk in een interview op de website van Liverpool. "Dit is iets wat we nog nooit meegemaakt hebben. Normaliter gebeuren dit soort dingen alleen in films, dit zijn dingen die je normaal gesproken nooit zelf tegenkomt. Het belangrijkste is dat iedereen veilig is en daar gaat het nu echt om."

Door de vele wedstrijden ziet Van Dijk doorgaans zijn kinderen niet vaak, maar nu heeft hij ineens alle tijd. "Normaliter kom ik vaak 's avonds thuis en dan liggen ze al op bed. Om nu 24/7 met ze te kunnen doorbrengen, is kostbaar. We genieten er echt van. We moeten er ook van genieten, want in het leven zijn er geen garanties."

Van Dijk speelt met Liverpool of Oranje meerdere wedstrijden per week en dus moet zijn lichaam wennen aan een nieuwe situatie. "Het is totaal anders. Het lichaam voelt anders en ook de mindset is niet hetzelfde. Normaliter is deze periode de drukste in het voetbal en vallen nu de beslissingen. Nu hebben we geen idee wat er allemaal gaat gebeuren. We zijn ook helemaal niet in de mood om te kunnen voetballen. Natuurlijk missen we het allemaal, maar het kan niet anders."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020