Ajax wil fonds lanceren om clubs in nood te kunnen helpen

2 april 2020, 08:59

Ajax denkt tijdens de coronacrisis niet alleen aan de eigen positie, maar leeft ook mee met de andere clubs uit de Nederlandse hoogste twee competities. De Amsterdammers willen clubs die in financiële nood komen door de crisis, een helpende hand toesteken.

Dat heeft de club bij monde van technisch directeur Marc Overmars aan in De Telegraaf. "We zijn er mee bezig om een noodfonds te maken voor alle clubs, zeker ook in de Eerste Divisie, die nu in acute problemen komen", aldus Overmars. "Uiteindelijk hebben wij die clubs ook weer hard nodig. Waarbij overigens wel aangetekend dat wij onze goede financiële positie, onze buffer, de afgelopen jaren zelf creëerden en van niemand cadeau kregen. We zijn bereid mee te denken over oplossingen om anderen te helpen. Hoewel het coronavirus ons tientallen miljoenen euro's kost."

Overmars is de laatste dagen sowieso erg uitgesproken. Hij liet al weten dat hij vindt dat de Eredivisie niet meer moet worden afgemaakt, terwijl dat wel het plan is van de UEFA. De Europese bond mikt erop om de Europese competities af te laten maken in de zomermaanden. Ajax ziet daar geen heil in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen