Gisteren gemist: volop ontwikkelingen rondom restant seizoen

Gisteren gemist: volop ontwikkelingen rondom restant seizoen

2 april 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 1 april.UEFA prikt nieuwe datum: competities voor 3 augustus voltooien
De UEFA wil voor 3 augustus de nationale competities afronden. Dat betekent dat de uiterste deadline van 30 juni met ruim een maand verschoven wordt. Met die nieuwe datum denkt de KNVB dat de Eredivisie en Eerste Divisie in de tweede helft van juni weer moeten herstarten. Echter blijven er vragen: is een herstart halverwege juni wel reëel, is er publiek welkom en wat gebeurt er met aflopende contracten?

Media spreken KNVB tegen: '3 augustus slechts een scenario'
Volgens vooraanstaande buitenlandse media is de KNVB voorbarig geweest. Zij stellen dat het voltooien van de competities voor 3 augustus slechts één van de scenario's is van de UEFA. In een officiële verklaring schreef de KNVB dat de UEFA erop aandringt de competities voor die datum af te ronden. Die is inmiddels aangepast en spreekt de Nederlandse bond van een 'streven'.

Ajax wil dat Eredivisie stopt: "KNVB verschuilt zich achter UEFA"
Ajax ziet graag dat de KNVB een punt zet achter dit seizoen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars is geïrriteerd door de gang van zaken. "De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt", is Overmars erg duidelijk richting de voetbalbalbond.

VVCS: seizoen voor 3 augustus afronden bijna onmogelijk
VVCS-preses Evgeniy Levchenko ziet de competities afronden voor 3 augustus als een vrijwel onmogelijke missie. Volgens de KNVB is dit het streven van de UEFA. "De spelers zijn over het algemeen best bereid. Maar natuurlijk moet hun gezondheid gegarandeerd zijn. Dat staat voorop", aldus de voorzitter van de spelersvakbond.

Schrouff helpt Roda JC salarissen maart te betalen
Frits Schrouff heeft Roda JC opnieuw uit de penarie geholpen. Dankzij hem kan de noodlijdende club de salarissen van maart betalen. Hiervoor sloot hij een deal met de gemeente Kerkrade. Schrouff deed in oktober Roda-aandelen van de hand aan regionale ondernemers.

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020