Gudde somt op waarom nu stoppen vooralsnog geen optie is

Gudde somt op waarom nu stoppen vooralsnog geen optie is

1 april 2020 – De KNVB voelt er vooralsnog weinig voor om op dit moment een punt te zetten achter de competitie. Volgens directeur Eric Gudde zijn daar meerdere redenen voor. De bond streeft ernaar om het seizoen voor 3 augustus te voltooien, mits de richtlijnen van het RIVM dit toelaten."Je bent één van de 55 landen binnen een voetbalgemeenschap. Je hebt internationale aspiraties, je speelt in Europacuptoernooien en op dit front zou je dan op eigen houtje kunnen gaan opereren?", antwoordt Gudde op de vraag van het Algemeen Dagblad wat erop tegen is om dit seizoen definitief te beëindigen. "Dan krijg je een rare situatie. Het is ook de reden dat we in de coronacrisis steeds strak de lijn van het RIVM en de regering volgen. Daarin doen we ook niks op eigen houtje."

Lees ook: nog steeds veel haken en ogen aan hervatting seizoen

De KNVB volgt ook de lijn van de UEFA. "Nu stoppen betekent dat spelers nóg langer stilliggen als het buitenland wél in de zomer doorvoetbalt. En de gevolgen richting sponsors en andere partners; ik heb daar geen oplossingen voor gezien. Nu stoppen heeft bijvoorbeeld ook invloed op de hoogte van de solidariteitsbetalingen uit Europees voetbal richting de Nederlandse clubs."

Gudde geeft aan dat de KNVB samen met het NOC*NSF in overleg is met de autoriteiten om topsporttrainingen eind april binnen de richtlijnen langzaam te hervatten. "We verwachten voor voetballers echt niet meteen 11 tegen 11. Daarnaast kijken we naar financiële ondersteuning voor de clubs en tegelijkertijd is een realistisch scenario natuurlijk óók dat je de competities níet kunt uitspelen", aldus Gudde, die deze uitspraken deed voordat Ajax opriep een streep te zetten onder dit seizoen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020