RKC Waalwijk schaart zich achter Ajax, PEC Zwolle en Fortuna

RKC Waalwijk schaart zich achter Ajax, PEC Zwolle en Fortuna

1 april 2020 – De groep Nederlandse clubs die tegen het hervatten van de competitie is, wordt steeds groter. PEC Zwolle en Fortuna Sittard spraken zich al uit, Ajax is de eerste topclub die zich daarbij aansluit. RKC Waalwijk voegde zich vandaag (woensdag) ook tot het rijtje tegenstanders. "Het is nu weer twee weken wachten tot de UEFA met iets naar buiten komt", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld.Deze middag vergaderde de UEFA met de 55 lidstaten. Volgens de KNVB kwam daaruit dat het streven is om het seizoen voor 3 augustus te voltooien. Duidelijkheid kwam er allerminst. "Waarom zijn er geen draaiboeken waar we ja of nee tegen kunnen zeggen. Ook op de vraag wanneer het komende seizoen begint is nog geen antwoord", zegt Van Mosselveld tegen het Brabants Dagblad.

Ajax wil dat Eredivisie stopt: "KNVB verschuilt zich achter UEFA"

De ontwikkelingen zorgen allemaal voor veel vraagtekens. "We hebben bijvoorbeeld zes spelers tot eind juni gehuurd. Er is geen voetbalbond die kan beslissen over arbeidsrecht. Die spelers kunnen door hun clubs worden teruggeroepen. De UEFA zou ze dan alleen een speelverbod op kunnen leggen. Wij hebben dan zes spelers minder dan twee maanden geleden. Dan is er sprake van competitievervalsing."

PEC Zwolle gaat KNVB vragen Eredivisie-seizoen te beëindigen

Voor RKC brengt een verlenging van het seizoen ook nog eens financiële problemen met zich mee. De Waalwijkers hebben het geld niet om spelers een maand langer te betalen. "De vraag is wie de gevolgen gaat dragen. Daar zijn wij niet toe in staat. Voor clubs als Willem II, Heracles en FC Groningen, die hun selectie al voor negentig procent rond hebben, ligt het allemaal wat makkelijker."

Ars: "Zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020