Nog steeds veel haken en ogen aan hervatting seizoen

1 april 2020, 17:43

De transferperiode en alle zaken rond contracten is het moeilijkste punt geweest in de call tussen de UEFA en de 55 lidstaten. Dat zegt KNVB-directeur Eric Gudde. "Dit punt duurde het langst en heeft eigenlijk het minste antwoorden gekregen", aldus de bestuurder.

"De FIFA gaat er in principe over, maar kan geen bindende zaken voorleggen", zegt Gudde tegen de officiële kanalen van de KNVB. "Of er moet een resolutie komen of een nadrukkelijke aanbeveling. Zoals wij er nu naar kijken moeten de kopende en de verkopende clubs er samen met de speler uitkomen om dit seizoen bij de huidige club af te maken."

Ook blijven er veel andere vraagtekens om het seizoen voor 3 augustus af te ronden. Waneer kunnen de spelers weer trainen? Hoe komt het uitzendschema van FOX Sports eruit te zien? Wat te doen met de veiligheid? Worden wedstrijden met of zonder publiek gespeeld? "Er is enorm veel werk te doen, wil je überhaupt tot een fatsoenlijk schema komen."

Lees ook: wat besprak en besloot de UEFA vanmiddag nog meer?

De datum van 3 augustus was in elk geval een strakke aanbeveling vanuit de UEFA. "Die lijn gaan wij logischerwijs volgen", zegt Gudde, die benadrukt de bal pas kan rollen wanneer het RIVM het sein op groen zet. "Bij een sport zo groot als de onze, kun je niet voor jezelf allerlei beslissingen nemen. Dit gaat volgens de lijn van de overheid."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen