Wat besprak en besloot de UEFA vanmiddag nog meer?

Wat besprak en besloot de UEFA vanmiddag nog meer?

1 april 2020 – De UEFA dringt erop aan nationale competities voor 3 augustus te voltooien. Behalve dat werd er in de vergadering van woensdagmiddag met de 55 lidstaten meer besproken en besloten over het restant van het seizoen. De belangrijskte zaken op een rijtje: Champions League en Europa League
Voor de Champions League en de Europa League is op dit moment geen deadline vastgesteld. De UEFA meldt in een verklaring dat beide toernooien tot nader order uitgesteld zijn. In de media wordt wel gezegd dat de UEFA de toernooien wil afronden in juli en augustus. De Champions League en Europa League zouden parallel moeten verlopen aan de nationale competities.

Lees ook: UEFA prikt nieuwe datum: competities voor 3 augustus voltooien

Contracten
Om nationale competities in juli te laten spelen, dient het transferreglement van de FIFA aangepast te worden. Op 30 juni lopen contracten af en gaan per 1 juli nieuwe verbintenissen in. Hier komt de UEFA later op terug bij de nationale bonden. Dit gebeurt onder andere halverwege april als iedereen weer samenkomt voor een vergadering. Op de achtergrond wordt al gewerkt de regelgeving tijdelijk aan te passen.

Interlands
De interlandperiode van eind mei, begin juni komt te vervallen. Daarmee gaat er een streep door de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Griekenland (28 mei) en Wales (6 juni). Aanvankelijk waren deze duels bedoeld ter voorbereiding op het al eerder verplaatste EK. Voor de Oranjevrouwen gaan de oefenwedstrijden tegen België (5 juni) en Noorwegen (9 juni) niet door. Voor beide teams geldt dat ze in september voor het eerst weer in actie kunnen komen, mits het coronavirus onder controle is.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020