Ars: "Zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar"

Ars: "Zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 april 2020 – Eredivisie-clubs snakken naar duidelijkheid over het restant van de competitie, maar de KNVB heeft nog geen beslissing genomen over hoe het nu verder moet in het betaald voetbal. Bij Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, raakt het geduld op. "Voor Nederland is het volgens mij heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Het gezonde verstand moet zegevieren, vindt hij. "De druk van Engeland en Spanje op de UEFA zal ongetwijfeld groot zijn, maar laten we eerlijk zijn: helemaal niemand weet of er in juni of juli wel gevoetbald kan worden. Dat kan je ook niet in de komende weken even beslissen, daar gaat weer veel tijd overheen. En nog veel langer wachten wil niemand", lijkt hij niet alleen voor zichzelf te spreken.

Ars vraagt om duidelijkheid. "Dan kan elke club een financiële rekensom gaan maken. Die valt dan niet zo leuk uit, maar dan heb je wel de tijd om daarmee aan de slag te gaan. We willen gewoon weten waar we aan toe zijn. Als ik vandaag in het AD weer lees dat de FIFA en UEFA allerlei constructies aan het onderzoeken zijn, dan zie ik daar echt weinig perspectief in. Voor Nederland is het volgens mij heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar."

Isitan Gün, eigenaar van Fortuna Sittard, wil het seizoen nietig verklaren. Oplossingen draagt hij aan in zijn blog.

Lees ookPEC Zwolle gaat KNVB vragen Eredivisie-seizoen te beëindigen

gerelateerd