'Liverpool van Brabant' loopt promotie mis: "Niet op gerekend"

'Liverpool van Brabant' loopt promotie mis: "Niet op gerekend"

1 april 2020 – Voor OSS'20 zijn de druiven heel zuur. Niets leek de Brabantse club van het kampioenschap en dus promotie naar de Tweede Divisie af te kunnen houden, tot de KNVB dinsdagavond besloot de stekker uit het amateurvoetbal te trekken. Daardoor zullen er dit seizoen geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn.De club uit Oss had nog maar een paar punten nodig om de titel veilig te stellen. De voorsprong op de nummer twee bedroeg liefst veertien punten. Vandaar dat OSS'20 ook wel 'het Liverpool van Brabant' werd genoemd. De Engelse grootmacht heeft in de Premier League een voorsprong van liefst 25 punten op Manchester City.

Ondanks de enorme voorsprong, loopt OSS'20 nu promotie mis. "Dit zagen wij niet aankomen. Het is echt ingeslagen als een bom", baalt voorzitter Edgar Janssen bij NOS Langs de Lijn En Omstreken. "We moeten de crisis heel serieus nemen. Voetballen zit er voorlopig niet in. Maar meteen de eindstand bepalen, daar hadden we niet op gerekend."

Het besluit van de KNVB wil de voorzitter niet zomaar accepteren. "We gaan de komende dagen kijken wat er nog mogelijk is, want dit is wel heel kort door de bocht. Ik heb geluiden gehoord dat voor de Eredivisie degraderen niet mogelijk wordt gemaakt, maar dat de kampioen van de Eerste Divisie wel promoveert. Dat komt voor ons wel rauw op het dak."

Meer nieuws

  1. maandag 25 mei 2020

  2. zondag 24 mei 2020