Ook Rutten ziet helemaal niets in jeugdplan van KNVB

1 april 2020, 09:34   Bijgewerkt: 1 april 2020, 10:50

Net als onder meer Henk ten Cate en Dick Advocaat kraakt Fred Rutten het plan van KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee om vanaf volgend seizoen bij het jeugdvoetbal tot twaalf jaar geen ranglijsten bij te houden. "Als we echt gaan doen wat de directeur amateurvoetbal van de KNVB nu voorstelt, weet ik één ding: dan wordt het steeds lastiger iets te winnen", stelt hij in een interview met Voetbal International.

"Het verbaast me dat hij dit soort dingen zo maar de wereld in gooit en dat de technisch directeur van de bond dat goed vindt. Nico-Jan Hoogma is als speler groot geworden in Duitsland, het land van winnen", laat Rutten weten. "Het is een gotspe dat kinderen niet mogen ervaren wat verliezen is, hoe het voelt onderaan te staan. De teleurstellingen die je overwint, bepalen voor een groot deel hoe je later in het leven komt te staan. Juist die groep rond twaalf jaar is belangrijk, doordat kinderen op die leeftijd cognitief en motorisch de grootste stappen kunnen maken. Maar de bond geeft het weg."

Eerder sprak Ten Cate zich al uit tegen het plan. "Die meneer die dit heeft verzonnen, moeten ze opsluiten", zei hij tegen De Telegraaf. "Dat is dus het probleem hier in Nederland, het gaat wel om winnen of verliezen. Daar word je sterk van. Als je verliest, moet je nog sterker worden. Dat hebben ze daar waarschijnlijk toch nog niet zo goed in de gaten. Maar als je dat niet begrijpt. Ik weet niet wie die heeft verzonnen, maar dit echt een heel slecht idee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen