"Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden"

1 april 2020, 08:11   Bijgewerkt: 1 april 2020, 09:34

De voetbalwereld wordt financieel zwaar geraakt door de coronacrisis, maar hoe groot de schade is moet nog blijken. Rob Jansen vindt het niet gepast als de doorgaans lucratieve voetbalsector nu gaat zeuren en huilen.  "Waar hebben we het over? Er speelt zich een humanitaire ramp af; in de wereld en bij ons. Wat is dan voetbal?", vraagt de zaakwaarnemer hardop af.

Clubs sorteren al voor op de financiële strop door massaal aflopende contracten niet te verlengen. "Niemand heeft nu enig idee hoe dit gaat aflopen. Clubs dekken zich in qua uitgavepatroon. Het is heel begrijpelijk dat contracten waar mogelijk worden opgezegd. Clubs proberen te bezuinigen om de klap op te vangen", aldus Jansen in gesprek met de NOS.

Doorgaans regeert het opportunisme in de voetbalwereld. "Nu zal er zeker ingegrepen worden in de salarissen, maar het is een luxe-discussie. Iedereen vindt de krankzinnige bedragen van de laatste jaren normaal. Hopelijk creëert deze verschrikkelijke pandemie een normalisering in de voetbalwereld, wereldwijd welteverstaan", probeert Jansen het van de positieve kant te bekijken.

Ook op de transfermarkt zullen de gevolgen van de coronacrisis merkbaar zijn. "Het is ook een ethische zaak geworden. Het is voor een club als bijvoorbeeld Manchester United straks niet te verkopen dat er voor 50, 60, 70 miljoen euro een speler wordt gekocht, terwijl de stad Manchester op zijn gat ligt en een deel van de bevolking bij de voedselbanken staat", denkt Jansen.

Volgens de belangenbehartiger zal het voetbal zich wel aan de nieuwe situatie aanpassen. "De voetballerij is net als de maatschappij. De onderste laag heeft veel ellende, de toplaag overleeft het allemaal wel. De middenlaag heeft flinke last. Er zal wel een noodfonds komen om de clubs te helpen. Stop de competitie. Wie heeft daar nu zin in. En Ajax kan in zijn eentje de eerste divisie wel overeind houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen