Gisteren gemist: geen profvoetbal tot 1 juni, amateurs zijn klaar

Gisteren gemist: geen profvoetbal tot 1 juni, amateurs zijn klaar

1 april 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 31 maart.Rutte: ook zonder publiek tot 1 juni geen voetbal in Nederland
Premier Mark Rutte heeft duidelijkheid verschaft over het profvoetbal in Nederland. Tot 1 juni kan er niet gevoetbald worden. "Ook niet zonder publiek", voegde Rutte eraan toe. De premier liet weten dat het betaald voetbal vergunningsplichtig is. Gezien eerdere uitspraken vanuit de KNVB en de Eredivisie kwam dit uit de lucht vallen.

Nog geen beslissing over restant seizoen profvoetbal
De KNVB neemt nog geen besluit over het restant van het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen. Premier Mark Rutte maakte dinsdagavond tijdens een persmoment dat er tot 1 juni niet gevoetbald wordt in Nederland. Daardoor lijkt het scenario om voor 30 juni de competities uit te spelen niet meer haalbaar.

Amateurs: geen kampioenen, promovendi en degradanten
Het Nederlandse amateurvoetbal wordt dit seizoen niet meer hervat, meldt de KNVB. Voor dit seizoen komen geen eindstanden. Dat betekent dat er geen kampioenen, promovendi en degradanten zullen zijn.

FIFA werkt aan noodfonds van honderden miljoenen
De FIFA werkt aan noodfonds om de voetbalsector financieel te ondersteunen. De wereldvoetbalbond werkt op dit moment de details van een zogenaamd 'Marshall-plan', waarbij de reserve van 2,4 miljard euro zal worden aangesproken. Dat meldt onder meer Reuters.

Vitesse wil huur niet betalen: "Laat die Rus van ze maar bijstorten"
Vitesse voelt de financiële gevolgen van de coronacrisis. De Arnhemse club heeft betalingsproblemen en probeert onder de huurverplichtingen van de Gelredome uit te komen. Michael van de Kuit, eigenaar van het stadion, is daar allerminst blij mee. "Wel de spelers betalen, wel het management betalen, maar niet het stadion? Dat gaat niet", zegt hij tegen Quotenet.

FIFPro wil tijdelijk contracten verlengen, situatie Ziyech lastig
FIFPro werkt aan een oplossing voor het tijdelijk verlengen van aflopende spelerscontracten. Dat is waarschijnlijk nodig om nationale competities op een normale manier uit te spelen. Het verlengen van overeenkomsten van spelers als Hakim Ziyech wordt wel een ingewikkeld verhaal, realiseert de international spelersvakbond zich.

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020