Gudde: "Lijkt me niet slim om Russische roulette te gaan spelen"

Gudde: "Lijkt me niet slim om Russische roulette te gaan spelen"

31 maart 2020 – Wouter Gudde is weer iets wijzer nu duidelijk is dat het betaald voetbal tot zeker 1 juni stilligt. Maar de duidelijkheid waar hij naar verlangt, heeft hij nog niet. De vraag hoe het seizoen wordt afgemaakt, is immers nog onbeantwoord.Bij FC Groningen houden ze rekening met alle scenario's. Plannen maken voor volgend seizoen wordt wel steeds lastiger, erkent de algemeen directeur van de Trots van het Noorden. "We hebben de steun van onze supporters en sponsors op dit moment in ieder geval keihard nodig. Het is moeilijk omdat we niemand face-to-face kunnen spreken, maar daarin willen we creatief zijn", zegt hij tegen RTV Noord.

Dit seizoen zal Groningen niet in de financiële problemen komen. "Als we het over komend seizoen hebben dan maak ik me wel zorgen", vertelt hij. De situatie zou kunnen veranderen als seizoenkaarthouders geld terug willen omdat ze wedstrijden niet kunnen bijwonen. "Dat gaan we collectief oppakken met alle Eredivisie-clubs. Maar achter elk scenario hangt een bedrag dat een diepe wond kan achterlaten."

Vast staat dat het onzekere tijden zijn voor alle voetbalclubs. "We weten nu bijvoorbeeld niet hoeveel seizoenkaarten we gaan verkopen. Het lijkt me niet slim om Russisch roulette te gaan spelen op dit moment."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020