FIFPro wil tijdelijk contracten verlengen, situatie Ziyech lastig

FIFPro wil tijdelijk contracten verlengen, situatie Ziyech lastig

31 maart 2020 – FIFPro werkt aan een oplossing voor het tijdelijk verlengen van aflopende spelerscontracten. Dat is waarschijnlijk nodig om nationale competities op een normale manier uit te spelen. Het verlengen van overeenkomsten van spelers als Hakim Ziyech wordt wel een ingewikkeld verhaal, realiseert de international spelersvakbond zich.De Ajacied beschikt bij Ajax over een contract dat op 30 juni afloopt. Daarna is Ziyech in principe speler van Chelsea. Jonas Baer-Hoffmann van FIFPro sluit nog geen opties uit. "Je zou kunnen zeggen dat het in de geest van het contract is dat het contract loopt tot het seizoen voorbij is en een nieuw contract begint met een nieuw seizoen", zegt hij tegen FourFourTwo.

"Er zijn desalniettemin er juridische obstakels bij het verplicht stellen van een dergelijke verlenging die we zo goed mogelijk proberen te beheren, maar we zijn zeer bezorgd dat we in een situatie terecht kunnen komen waarin (clubs) kiezen aan welke spelers de laatste paar maanden van het seizoen wel of niet wordt vastgehouden."

In het geval van Ziyech wordt het al dan niet verlengen van het contract nog ingewikkelder. "Aan de ene kant zou je kunnen zeggen dat wanneer een speler een contract tekent bij een nieuwe club, hij altijd het risico loopt geblesseerd te raken totdat contract begint. Maar toen het contract werd getekend, deden ze dat waarschijnlijk met een goed beeld van hoe lang die risicoperiode is, namelijk eind juni. Ik heb geen duidelijk antwoord over hoe dit het beste gemanaged kan worden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 januari 2021

  2. woensdag 27 januari 2021