Begrip bij spelersvakbond: "Moeten kijken hoe het eind april is"

Begrip bij spelersvakbond: "Moeten kijken hoe het eind april is"

31 maart 2020 – Evgeniy Levchenko van spelersvakbond VVCS heeft er alle begrip voor dat er voorlopig nog niet gevoetbald mag worden in Nederland. Premier Mark Rutte liet dinsdagavond weten dat tot in elk geval 1 juni de Eredivisie en Eerste Divisie stilligen. "Het coronavirus heeft de afgelopen 24 uur weer 175 levens geëist. Dan kan je toch niet snel beginnen met voetballen", reageert de voorzitter tegenover het ANP.Dat de KNVB het beleid van de overheid en het RIVM volgt, stemt Levchenko tevreden. "De gezondheid van de spelers staat voor ons uiteraard voorop. Maar we zijn ook benieuwd hoe het nu verder moet. Zouden de Eredivisie en de Eerste Divisie nog worden uitgespeeld?", vraagt hij zich af.

De komende weken worden cruciaal, stelt Levchenko. "De horeca en scholen zijn tot 28 april dicht. Zo'n week daarvoor gaan ze bekijken of dat voldoende is. In het meest positieve geval mogen de profvoetballers op 29 april weer gaan trainen. Dan kunnen ze op 1 juni fit zijn. Als ze nog langer niet gezamenlijk kunnen trainen, dan wordt 1 juni ook lastig."

"Dus we moeten kijken hoe het eind april is", gaat hij verder. "En zelfs als we na 1 juni mogen voetballen, dan zal dat lijkt me zonder publiek moeten. En dan hebben we een kleine twee maanden nodig om de eredivisie en eerste divisie af te maken. Wat doe je dan met al die contracten die op 30 juni aflopen? Misschien komen de FIFA en UEFA met plannen om de competities af te maken. Maar dan moeten de clubs en spelers wel op een lijn komen. En wanneer begin je dan met het volgende seizoen? Er is volgend jaar zomer ook weer een EK."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 januari 2021

  2. woensdag 27 januari 2021