Nog geen beslissing over restant seizoen profvoetbal

31 maart 2020, 20:46

De KNVB neemt nog geen besluit over het restant van het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen. Premier Mark Rutte maakte dinsdagavond tijdens een persmoment dat er tot 1 juni niet gevoetbald wordt in Nederland. Daardoor lijkt het scenario om voor 30 juni de competities uit te spelen niet meer haalbaar.

Woensdag gaat de KNVB met de UEFA en de vertegenwoordigers van de 55 aangesloten landen in gesprek over wat er met de competities, spelerscontracten en transfers moet gebeuren. 'De uitkomsten van die vergadering zijn voor ons van belang omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities in Europa, hoewel dat qua regelgeving een uitdaging zal betekenen', aldus de Nederlandse voetbalbond.

Het betaald voetbal volgt nog altijd strikt het beleid van de overheid en het RIVM. 'We beraden ons nu nader. Daarbij is het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral.'

Scenario's

Door het eerste scenario, het uitspelen van de competities voor 30 juni, kan waarschijnlijk een streep. Scenario twee is dat de competities ná 30 juni worden afgemaakt en het derde scenario is dat de competities helemaal niet worden uitgespeeld. Het laatste scenario lijkt nu ook mogelijkheid, benadrukt de KNVB.

'Wij - KNVB, ECV en CED - beseffen dat het voorgoed afbreken van de noodgedwongen stopgezette betaald voetbalcompetities, door ons steeds als 'scenario 3' betiteld, ook een mogelijkheid lijkt. Niettemin proberen we daarnaast een weg voor onze competities te vinden, welke past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die tevens aansluit bij wat UEFA morgen zal adviseren. Die route onderzoeken we omdat elk besluit ingrijpende, ook financiële gevolgen heeft voor alle betaald voetbalorganisaties en hun medewerkers.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen