Amateurs: geen kampioenen, promovendi en degradanten

Amateurs: geen kampioenen, promovendi en degradanten

31 maart 2020 – Het Nederlandse amateurvoetbal wordt dit seizoen niet meer hervat, meldt de KNVB. Voor dit seizoen komen geen eindstanden. Dat betekent dat er geen kampioenen, promovendi en degradanten zullen zijn.Het besluit geldt voor alle mannen-, vrouwen- en jeugdteams, zowel in de zaal als op het veld. De bekerkampioenschappen worden ook niet meer gespeeld. "Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag 'hoe nu verder?' steeds zwaarder gaat wegen", aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal.

"Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven", vervolgt hij.

De KNVB is niet over een nacht ijs gegaan met het besluit om de competities niet te hervatten. "Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen."

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020