Baumgartl over kritiek Van der Vaart: "Weet niet of hij objectief is"

31 maart 2020, 18:31

In zijn debuutseizoen voor PSV heeft Timo Baumgartl nog niet weten te overtuigen. Onder meer Rafael van der Vaart liet in niet mis te verstane woorden weten niet onder de indruk zijn van de man van tien miljoen euro. In een uitgebreid met Sport1 blikt de Duitse centrumverdediger onder meer terug op de kritiek die hij kreeg van de voormalig Oranje-international.

Van der Vaart noemde Baumgartl bij Studio Sport een 'simpele voetballer'. Via teamgenoten kreeg de Duitser te horen wat Van der Vaart had gezegd. "Ik had vrij snel door dat hij spelers snel en hard bekritiseerd. Nederlanders zijn hard en direct. Ze zeggen wat ze denken. Misschien was hij nog wat pissig omdat we bij Stuttgart altijd van hem wonnen toen hij nog bij Hamburger SV speelde. Dat heeft hij misschien niet goed verwerkt", lacht hij.

Contact met Van der Vaart heeft Baumgartl niet gehad. "Nee, dat was niet nodig. Iedereen mag zeggen wat hij wil. We leven in een vrij land. Ik heb geleerd dat je van gedachten moet uitwisselen met degenen die je vertrouwt en die objectief zijn. Ik weet niet of van der Vaart altijd objectief is, want hij speelde lang bij Ajax, dus ik neem het niet zo serieus."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen