Zilina vroeg 80% loonsverlaging om faillissement af te wenden

Zilina vroeg 80% loonsverlaging om faillissement af te wenden

31 maart 2020 – Het noodlijdende Zilina vroeg spelers tachtig procent salaris in te leveren. Een middenweg was niet denkbaar voor de huidige nummer twee van Slowakije. Ook werd geweigerd te onderhandelen met de spelersvakbond, zo meldt internationale spelersvakbond FIFPro. Zilina, voormalig werkgever van Feyenoorder Robert Bozenik, vroeg maandag het faillissement aan. De club zegt salarissen niet meer te kunnen betalen.



Doelman Dominik Holec bevestigt de voorgestelde loonsverlaging. De keeper stelt dat de selectie bereid was tot een akkoord te komen, maar gooide Zilina de deur dicht. "Volgens mij is het  absurd", zegt hij op Facebook. "Ik wil niet dat we worden neergezet als spelers die niets willen inleveren. De verklaring (van Zilina, red.) kwamen zonder dat ik ergens van wist."

Lees meer: ex-club Feyenoorder Bozenik vraagt faillissement aan

Zilina vindt het juist ongepast dat spelers het voorstel hebben geweigerd De zeventien meest verdienende spelers worden op straat gezet, kortom het grootste deel van de A-selectie. Wellicht dat een van de meest succesvolle clubs van Slowakije met jeugdspelers een doorstart kan maken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020