'Noodfonds ING eerst enige financiële back-up BVO's'

'Noodfonds ING eerst enige financiële back-up BVO's'

31 maart 2020 – De KNVB kan clubs financieel weinig gaan helpen in de komende tijd. De voetbalbond zit zelf door de coronacrisis eveneens met een schadepost door de afgelaste interlands en ook het EK-geld kunnen ze voorlopig nog niet bijschrijven. Daardoor kan het aanbod van ING om te helpen weleens belangrijk worden voor clubs, die bij de overheid ook al nul op rekest kregen.Maandag werd duidelijk dat ING de clubs tegemoet wil komen met een noodfonds voor clubs, waar ze een beroep kunnen doen. Volgens Voetbal International gaat dat niet om een gift, maar om een lening, waarbij wel onderpand gewenst is. Dat zouden bijvoorbeeld toekomstige tv-gelden kunnen zijn. Het is volgens het weekblad wel de enige financiële buffer, omdat de KNVB clubs vooralsnog dus niet kan helpen. 

Lees ook: 'ING lanceert samen met de KNVB snel een noodfonds voor clubs' 

De BVO's in Nederland kregen van de overheid eerder al nul op rekest voor een verzoek om gebruik te maken van de noodmaatregel. Daarvoor komen ze vooralsnog niet in aanmerking, omdat ze moeten aantonen omzet van twintig procent mis te lopen en de tv-gelden lopen ook gewoon door. Alleen de recettes van tijdens wedstrijden worden gemist, maar de vraag is hoe goed dat hard te maken is voor die desbetreffende regeling.

Onenigheid
Verder is er volgens VI onenigheid over de clubs om het seizoen al dan niet af te maken. Sommige directies zouden het liefst zien dat de Eredivisie wordt stilgelegd, terwijl anderen de UEFA willen afwachten. Ook dat zal gevolgen hebben voor het verloop van de Eredivisie en de daarbij horende inkomstenbronnen. Woensdag staat er een belangrijk overleg met de FIFA op het programma.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020