Gomes: "Als PSV beroep op me wil doen, is nee zeggen moeilijker"

Gomes: "Als PSV beroep op me wil doen, is nee zeggen moeilijker"

31 maart 2020 – De 39-jarige Heurelho Gomes (op archiefbeeld voor PSV) beslist later of hij zijn carrière beëindigt. Het contract van de Braziliaanse sluitpost bij Watford loopt na dit seizoen af. Een jaar geleden was dat ook het geval en zette de publiekslieveling van PSV bijna een punt achter zijn carrière. Maar de verleiding van een nieuwe aanbieding van Watford bleek te groot."De club vroeg of ik wilde helpen. Watford is altijd goed voor me geweest en liet duidelijk merken dat ik nodig was. Die waardering is belangrijk voor mij", vertelt Gomes op het clubkanaal van PSV. Nu wacht O Goleiro Grande af wat op zijn pad komt. "Als clubs als Watford of PSV nog een beroep op me willen doen, is nee zeggen een stuk moeilijker."

Gomes heeft de langste tijd van zijn spelerscarrière in elk geval achter de rug. Misschien dat hij als spelersbegeleider actief blijft in de voetbalwereld. "Daar denk ik over na. Braziliaanse spelers begeleiden die de overstap naar Europa maken, dat lijkt me wel wat. Nog te vaak zie ik dat talentvolle spelers hun voetbaldroom noodgedwongen opgeven omdat ze niet kunnen aarden. Het is toch raar dat Europese clubs veel geld uitgeven aan spelers maar ze vervolgens onvoldoende begeleiden? Het menselijke aspect wordt vaak vergeten, want die jongens zijn binnen de kortste keren compleet verdwaald. Als ze buiten het veld moeite hebben met aanpassen, hoe kun je dan als club verwachten dat ze binnen de lijnen goed presteren?"

Een loopbaan als trainer lijkt er niet in te zitten. "Nee, niet echt. Zeg nooit nooit, maar ik verwacht niet dat ik op het veld terugkeer. Een rol bij PSV? Nou, ik zou na mijn carrière graag dichter bij PSV komen te staan. Als PSV-ambassadeur bijvoorbeeld, een beetje wat bijvoorbeeld Carlos Salcido nu in Mexico doet. Ik wil ook graag nog een keer terug naar Eindhoven, nog een keer zwaaien naar de fans. Ik heb na mijn vertrek bij PSV nooit officieel afscheid van ze genomen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020