Gosens kiest voor Duitsland en liep debuut mis door corona

Gosens kiest voor Duitsland en liep debuut mis door corona

31 maart 2020 – Robin Gosens gaat definitief kiezen om zijn interlands namens Duitsland te voetballen. De back van Atalanta Bergamo mag ook namens het Nederlands elftal uitkomen, maar was – als de coronacrisis niet was uitgebroken – al opgeroepen door bondscoach Joachim Löw. Hoewel dat nu later wordt, blijft die afspraak wel staan.Dat heeft de voetballer laten weten tegenover La Gazetto Dello Sport. Eerder al schreef de roze sportkrant dat de verdediger voor Duitsland had gekozen, maar dat hij in deze interlandperiode opgeroepen zou worden, was niet bekend. Een definitieve keuze evenmin. Het waren overigens nog geen bindende minuten geweest, aangezien er voor Duitsland slechts oefenduels met Spanje en Italië stonden gepland.

Lees ook: "Ik zou Atalanta's Gosens graag bij het Nederlands elftal zien"

Eerder gingen er geluiden op om Gosens te benaderen om voor het Nederlands elftal uit te komen, maar dat lijkt dus zinloos. Volgens het Italiaanse medium komt Gosens in de volgende interlandperiode alsnog bij de selectie van Duitsland om dan zijn (officieuze) debuut te maken.

Gosens werd geboren in Duitsland (Emmerik, vlak bij de grens), maar mag vanwege zijn Nederlandse vader ook uitkomen voor Nederland. Jeugdinterlands speelde hij voor beide landen niet. Dit seizoen is hij een vaste kracht bij Atalanta Bergamo, voor wie hij inmiddels 92 optredens maakte en daarin dertien keer scoorde en negen assists gaf. Ook in de Champions League - waarin de kwartfinale werd behaald - is hij dit seizoen een meer dan vaste waarde bij de Italiaanse club. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 januari 2021

  2. woensdag 27 januari 2021