Voorbereidingstijd voor herstart Eredivisie kan bij Heracles kort

Voorbereidingstijd voor herstart Eredivisie kan bij Heracles kort

31 maart 2020 – Heracles Almelo's performance coach Colin de Graaf denkt dat de voorbereidingstijd voor zijn ploeg bij een eventuele herstart in de Eredivisie slechts twee weken hoeft te bedragen. De club houdt op afstand met speciale programma's de spelers fit en daarom is een hele nieuwe voorbereiding van bijvoorbeeld vijf á zes weken niet nodig.

Dat vertelt De Graaf tegenover TC/Tubantia. "De spelers krijgen elke dag een programma, soms trainen we twee keer per dag. Dan doen ze 's ochtends een intervaltraining en geef ik 's middags via Zoom (videobellen) krachttraining", legt hij het programma uit dat de spelers van Heracles Almelo momenteel op afstand volgen.

"We proberen het basisniveau te behouden dat atleten nodig hebben. Als we dan weer beginnen met trainen, zijn ze redelijk snel weer op het oude niveau", verwacht De Graaf, die daarom ook denkt dat de spelers van Heracles Almelo redelijk snel weer wedstrijdfit kunnen worden.

"Als spelers goed hebben getraind, zijn ze al op een basisniveau. Het ligt aan de spelers zelf hoe ver ze zijn", stelt hij. "Ze zullen wel weer balgevoel moeten krijgen. Ideaal is om daar zes weken de tijd voor te nemen, maar aparte tijden vragen aparte maatregelen. Fysiek gezien is twee weken mogelijk."

gerelateerd