RKC-captain Bilate duidelijk: "Beste dat dit seizoen klaar is"

RKC-captain Bilate duidelijk: "Beste dat dit seizoen klaar is"

31 maart 2020 – RKC Waalwijk-aanvoerder Mario Bilate is duidelijk over de nabije toekomst van de Eredivisie: volgens de captain moet er direct een einde worden gemaakt aan het huidige seizoen. "Als de KNVB ons nog laat voetballen, is dat een heel fout signaal", noemt hij als belangrijkste reden om er per direct mee te stoppen.Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. "Ervan uitgaande dat we in ieder geval niet meer mogen samenkomen tot 1 juni, lijkt het mij het beste dat het gewoon klaar is dit seizoen", stelt hij. De scenario's die tot dusver werden geschetst, waren bijvoorbeeld het spelen zonder publiek en/of pas na 30 juni, maar dat kan weer veel problemen geven met de contracten van spelers.

Volgens hem is stoppen het beste, ook als signaal richting de rest van de maatschappij. En wat er moet gebeuren met de stand? "Daar heb ik een aantal scenario's van langs zien komen. Het is een beetje lastig. Op papier kun je je natuurlijk nog steeds handhaven. Het afgelopen jaar zijn er wel gekkere dingen gebeurd met droom en doemscenario's, waarin het voor ons een droomscenario werd", doelt hij op de promotie van vorig seizoen van RKC Waalwijk in de play-offs. "Zo onwaarschijnlijk vind ik niets meer in de voetballerij. Dat is het dilemma."

Volgens Bilate heeft het niets te maken met de stand op de ranglijst van RKC Waalwijk dat hij niet meer wil voetballen, maar alles met de huidige situatie in Nederland. "Ieders gezondheid is het belangrijkste. Als de KNVB ervoor kiest om wel te voetballen, is het meer een geldkwestie dan een persoonlijke kwestie. Als iedereen afstand moet nemen, waarom zouden voetballers dan in godsnaam wel negentig minuten lang in duels mogen komen binnen anderhalve meter afstand? Het is moeilijk om de KNVB dan nog serieus te nemen. De overheid en RIVM nemen niet voor niets bepaalde maatregelen. Iedereen moet zich daaraan houden. De minister-president, de plaatselijke bakker en voetballers."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020