Bartomeu ontkent aantijgingen Messi: "Er is niet gelekt"

Bartomeu ontkent aantijgingen Messi: "Er is niet gelekt"

31 maart 2020 – FC Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu snapt niet waar de kritiek van Lionel Messi vandaan komt. Volgens de Argentijn werd de spelersgroep in Catalonië onder druk gezet om salaris in te leveren en werd er bewust gelekt dat ze dat niet zouden willen. De preses – met wie de aanvaller overigens al langere tijd een slechte relatie heeft – ontkent dat verhaal in alle toonaarden.Tegenover El Mundo Deportivo ontkent Bartomeu dat de spelers onder druk zijn gezet. "We hebben met de vier aanvoerders, de CEO en ikzelf om tafel gezeten. De spelers hebben niet gelekt, de CEO niet en ik ook niet. We zijn het achter de schermen met elkaar eens geworden", verduidelijkte de voorzitter, die daarin de rol van Messi juist looft.

"Hij wilde juist dat deze maatregel er zou komen. Het gaat om zo'n veertien miljoen euro per maand die de spelers van het eerste team inleveren. Dat is niet opgelegd door ons, dat hebben ze zelf gedaan. We zijn tot een akkoord gekomen", aldus de voorzitter, die maandag te horen kreeg dat de spelers zo'n zeventig procent van het loon wilden inleveren.

Lees ook: Statement Messi: spelers FC Barcelona leveren 70% loon in

Door de coronacrisis zijn de inkomsten van Barcelona flink teruggelopen, terwijl de salarissen wel doorbetaald dienen te worden. Barça vroeg zijn spelers tijdelijk de helft van hun loon te leveren, maar dat vond de selectie in eerste aanzet te gortig. Daarop werd werktijdverkorting aangevraagd voor de selectie, maandag kwam er alsnog een akkoord.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020