'ING lanceert samen met de KNVB snel een noodfonds voor clubs'

'ING lanceert samen met de KNVB snel een noodfonds voor clubs'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 maart 2020 – Het Nederlandse profvoetbal gaat steun krijgen van een noodfonds dat beschikbaar wordt gesteld door de ING, in samenwerking met de KNVB. Hoeveel geld er precies beschikbaar komt en in welke vorm, is nog onbekend, maar dat er een dergelijke actie gaat komen, staat vast. Dat zouden de clubs tijdens de dagelijkse call met de Eredivisie CV te horen hebben gekregen.

Dat vertelde sportmarketeer Chris Woerts tijdens het tv-programma Veroncia Inside. "Dat was het goede nieuws van de call, ING gaat een nood- en hulpfonds voor de Nederlandse clubs helpen. Of het nu een lening is of renteloze lening is, wordt nog uitgekristalliseerd. Ik neem aan dat het de sluizen openzet voor het betaalde voetbal, maar ook voor heel het amateurvoetbal. Dus ik neem aan dat het om geïntegreerd plan gaat voor iedereen."

Alle details over het noodfonds voor de clubs, moeten nog naar buiten komen. In Duitsland stelden de grootste vier clubs een pot van twintig miljoen euro beschikbaar, dat is in Nederland niet aan de hand. Mogelijk komt een soortgelijk initiatief voor het Nederlandse voetbal er dus wel via de ING.

Lees ook'Nederlandse top-vier hoeft geen salarisoffer spelers te vragen'

Volgens Woerts geven de clubs in de calls daarnaast aan dat er vooral snel een besluit genomen moet worden. "Dan is het een goed besluit of een slecht besluit, maar dan kunnen de clubs door. Geef ze duidelijkheid, de calls in de middag duren heel lang, maar er zijn heel weinig clubs aan het woord. Zij willen maar één ding: neem een besluit. Daarop horen ze dat ze moeten wachten op de UEFA, maar de KNVB kan gewoon zeggen: we stoppen ermee. Er zit geen ploeg meer in de Champions of Europa League."

Reacties

gerelateerd