Bal rolt nog altijd in Wit-Rusland: "Zelf ben ik ook wel bang"

30 maart 2020, 23:54

Als enige Europees land blijft in Wit-Rusland de bal rollen. Volgens president Alexander Lukashenko is het coronavirus te bestrijden met wodka. "We hebben gewoon een wedstrijd gehad, mét supporters", vertelt oud-Ajacied Danilo, die tevens de zoon is van Wamberto.

Danilo speelt ook tijdens de coronacrisis zijn wedstrijden voor Dinamo Minsk. Met die club leed hij een 3-2 nederlaag in de stadsderby tegen FK Minsk. "Bij het betreden van het stadion werden de fans wel getest op koorts (zie foto, red.). Wij als spelers mochten voor de wedstrijd geen handen schudden. Maar voor het overige verloopt alles hier zoals anders", vertelt de Braziliaanse Belg aan Sporza. "De winkels en de restaurants zijn nog gewoon open, al is de angst toch groot bij iedereen. Zelf ben ik ook wel bang. Ik heb veel vrienden in het buitenland en ik zie ook wat er in de rest van de wereld aan de hand is. Hopelijk wordt het hier niet zo erg."

Volgens Danilo is er nu wel sprake van om de competitie stop te zetten. Honderd procent duidelijk is dat echter niet. "Ze zeggen wel dat het virus niet gevaarlijk is voor gezonde sporters zoals wij, maar ik ben toch wel bang om besmet te geraken. Mijn vriend Jonathas, die in Spanje bij Elche voetbalt, is besmet en zit nu alleen thuis in isolatie. Hij heeft me verteld dat het toch geen makkelijk virus is. Ik hoop dat de competitie hier ook stilgelegd wordt. Ik ben hier met mijn vrouw en twee jonge kinderen en we komen constant in contact met mensen waarvan we niet weten waar ze allemaal geweest zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen