Eerste Divisie: contracten Boymans en Velthuizen opgezegd

Eerste Divisie: contracten Boymans en Velthuizen opgezegd

30 maart 2020 – In de Eerste Divisie worden tientallen contracten formeel opgezegd. Bij Roda JC gaat het om twaalf aflopende verbintenissen, Almere City verstuurde veertien formele ontslagbrieven. Telstar deed er zeven de deur uit, maar lichtte ook de optie van topscorer Reda Kharchouch.Roda zegde onder andere de contracten van Richard Jensen, Maxime Gunst, Tom Muyters, Livio Milts en Dary Werker op. De opties van Pepijn Schlösser, Jordy Croux en Radomir Novakovic werden gelicht. Roda wil nog wel met een aantal spelers om tafel. "Het kan bijvoorbeeld zijn dat een eventuele nieuwe aanbieding door de huidige situatie lager uitvalt", aldus technisch directeur Jeffrey van As tegen De Limburger.

Almere City
Almere City zit in dezelfde situatie. Daar ontvingen spelers als Roy Kortsmit, Dico Koppers, Youri Loen, Ricardo Kip en Ruud Boymans (foto) een formele brief. Het hoeft echter geen definitief afscheid te betekenen. Met verschillende spelers is Almere City al in onderhandeling. Huurling Nick Venema (FC Utrecht) en Amir Absalem (FC Groningen) keren in principe terug naar hun werkgever.

Telstar
Het contract van Piet Velthuizen bij Telstar is opgezegd, maar met hem gaat de club mogelijk nog in gesprek. Voor volgend seizoen staat in elk geval Kharchouch. De optie in zijn contract is gelicht. Hij vertegenwoordigt transferwaarde. De spits kon in januari al verkassen naar Sparta.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 januari 2021

  2. woensdag 27 januari 2021