Gertjan Verbeek vreest in Australië voor zijn salaris

Gertjan Verbeek vreest in Australië voor zijn salaris

30 maart 2020 – Gertjan Verbeek vreest dat hij snel zonder salaris komt te zitten. De trainer van Adelaide United verwacht dat de Australische club per direct stopt met betalen. Verbeek betwijfelt of dat allemaal mag. "Het schijnt illegaal te zijn, dat wordt uitgezocht", aldus de oefenmeester."We verwachten vandaag (in Australië is het dinsdag, red.) te horen dat ons salaris stop wordt gezet", zegt Verbeek tegen Veronica Inside. "Bij Perth Glory is het allemaal begonnen. Zij hebben hun spelers allemaal naar huis gestuurd. Er wordt niet gewerkt, dus ook niet betaald. Daarover wordt ook niet onderhandeld. Het is van honderd procent naar nul procent."

Pas op 21 april valt er een beslissing over het restant van het Australische voetbalseizoen. Verbeek denkt dat die niet meer hervat wordt. "Het is nog niet zeker, maar hier geldt ook een reisverbod en veel spelers zijn verkast naar familie. Dat maakt het heel lastig om nog bij elkaar te komen."

Verbeek zelf zal nog even moeten wachten voordat hij überhaupt terug kan naar Nederland. "De eerste vluchten staan voor 31 mei gepland. Ook daarvan is onzeker of het doorgaat. Ik zal niet zo snel in de problemen komen. Maar spelers voetballen hier voor een marginaal salaris en moeten wel gewoon huur betalen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020