Theo Janssen: "Eén titelduel tussen Ajax en AZ in lege Kuip ofzo"

Theo Janssen: "Eén titelduel tussen Ajax en AZ in lege Kuip ofzo"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 maart 2020 – Theo Janssen heeft een bijzondere oplossing voor het restant van de Eredivisie: een finale tussen Ajax en AZ om de landstitel. De voormalig middenvelder vindt het vooral tijd om een knoop door te hakken. "Ik denk dat het het eerlijkste is als je ergens in juli één titelwedstrijd laat spelen", zegt Janssen.

"Tussen Ajax en AZ, ja. In een lege Kuip ofzo. De winnaar mag zich kampioen noemen. Als het gelijk wordt? Dan gaan we verlengen. Strafschoppen erbij, de hele mikmak", vervolgt de oud-speler van Vitesse, FC Twente en Ajax tegenover VTBL. "We kunnen er zelfs een experiment van maken, door in de verlenging elke vijf minuten er een speler af te halen, haha."

Janssen beseft dat geen enkele oplossing honderd procent eerlijk is. "Ik denk dat je met één wedstrijd voor het kampioenschap en het laten doorgaan van de bekerfinale het meest in de buurt komt van een eerlijke verdeling van de Europese tickets. Als ik zelf nog zou spelen, zou ik daar akkoord mee gaan", zegt de analist.

gerelateerd