Ex-club Feyenoorder Bozenik vraagt faillissement aan

30 maart 2020, 21:05

Een zorgwekkend bericht uit Slowakije: MSK Zilina heeft het faillissement aangevraagd. De oude club van Feyenoorder Robert Bozenik kan door de coronacrisis het hoofd niet langer boven water houden. Een van de meest succesvolle Slowaakse clubs brengt die mededeling maandag naar buiten.

Het verkopen van spelers is de levensader van Zilina. In februari verkocht het Bozenik voor ruim vier miljoen euro aan Feyenoord. De Rotterdammers voldoen de transfersom echter in termijnen. Volgens Zilina is er tot dusver tien procent overgemaakt. Zilina laat ook weten dat de begroting van 2020 gebaseerd is op zomerse transfers. Door de huidige situatie verwacht de club nauwelijks spelers te verkopen.

Daarnaast drong Zilina bij de eigen spelers aan op het tijdelijk inleveren van salaris. Op die manier kon huidige nummer twee van Slowakije medewerkers wel gewoon uitbetalen. Maar de spelers bleken niet bereid mee te werken. Alles bij elkaar opgeteld is de aanvraag van een faillissement de enige uitweg. In de verklaring laat Zilina wel ruimte voor een doorstart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen