AZ zegt contract Vlaar formeel op, Fortuna wil verder met Ultee

AZ zegt contract Vlaar formeel op, Fortuna wil verder met Ultee

30 maart 2020 – AZ heeft zes aflopende contracten opgezegd, waaronder die van Ron Vlaar. De Alkmaarders benadrukken dat het geen definitief afscheid hoeft te betekenen. Zo wordt met de 35-jarige Vlaar, net als vorig seizoen, nog gesproken over de toekomst.Naast de verbintenis zijn ook die van Justin Bakker, Joerie Church, Mauro Savastano, Vincent Regeling en Robin Lathouwers opgezegd. AZ is net als de andere clubs verplicht spelers voor 1 april in te lichten over hun aflopende verbintenis. Wanneer dit niet gebeurt, wordt hun contract automatisch onder dezelfde voorwaarden verlengd.

Fortuna Sittard
Fortuna Sittard meldt dat doelman Rowen Koot en Luc Tinnemans sowieso vertrekken. Hun contracten werden daarom ook formeel opgezegd. De Limburgers moeten over de toekomst van enkele andere spelers nog een besluit nemen. Wel is de optie van doelman Azbe Jug bijvoorbeeld niet gelicht. "Door de huidige onzekere sportieve en financiële situatie hebben we de optie in het contract van Azbe niet gelicht", laat technisch manager Sjoerd Ars weten op het clubkanaal. "In een later stadium zullen we wellicht nog met verschillende spelers opnieuw in gesprek gaan."

Trainer Sjors Ultee beschikt eveneens over een aflopend contract. Voor hem lonkt contractverlenging, evenals voor keeperstrainer Sieb Dijkstra. "Met Sjors Ultee zijn we al een tijdje in gesprek, die gesprekken lopen goed. Ook met Sieb Dijkstra hebben we de intentie om door te gaan, maar ook hier geldt dat we op dit moment geen harde beslissingen kunnen nemen", geeft Ars aan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020